Koloniewoning van de toekomst

'Het Kolonistenhuisje' is gebouwd als modelwoning door de Maatschappij van Weldadigheid. Het is een moderne variant op een oud keuterboerderijtje; op de plaats waar ooit 'paupers' een nieuw bestaan konden opbouwen staat nu een comfortabel huis op een flink stuk grond. Het kan gereserveerd worden voor proefwonen en voor vakantiebewoning.

Het huis ligt in Frederiksoord aan de Koningin Wilhelminalaan 72a. Het is volledig uitgerust voor langdurige bewoning. Als u aankomt zijn de bedden opgemaakt, er is keukenlinnen, badlinnen dient u zelf mee te nemen

Frederiksoord heeft een rijke historie. De Maatschappij van Weldadigheid, i.c. Generaal Johannes van den Bosch, bouwde in Frederiksoord zijn eerste landbouwkolonie voor 'paupers'. Hij bood ze op deze manier de kans op een nieuw bestaan..

Prijs

Een verblijf van een week in Het Kolonistenhuisje kost € 590. Aankomst op vrijdag rond 16.00 uur. Vertrek op vrijdag rond 10.00 uur.Toeristenbelasting (€ 1,10 pppn) is niet inbegrepen.

Het huis is ook te reserveren van vrijdag tot maandag (lang weekend, 3 nachten) en van maandag tot vrijdag (midweek, 4 nachten). Prijs is respectievelijk € 297 en € 396, exclusief toeristenbelasting en eindschoonmaak (€ 50).

cultuur en natuur

Het gebied van de Noordelijke Kolonien van Weldadigheid kenmerkt zich door de ongereptheid. Er zijn nog veel sporen van de historie te vinden.

Frederiksoord ligt te midden van drie Nationale Parken: het Drents Friese Wold, de Weerribben en Wieden en het Dwingelder Veld.

Het Kolonistenhuisje is een prachtige uitvalsbasis voor een uitstapje naar de brinkdorpen Vledder, Diever, Dwingeloo en naar Giethoorn.

Huisdieren niet welkom

In Het Kolonistenhuisje is uw hond niet welkom.

Wifi en tv

Het huis heeft een goed (gratis) wifi signaal en een grote (smart)-tv.